En kontinentalseng skiller seg fra alminnelige senger ved å ha hele tre madrasser – rammemadrass, fjærmadrass og overmadrass. Hvis disse lagene er laget av ordentlige materialer og i god kvalitet kan du få en seng med uovertruffen kvalitet og komfort. Det er flere fordeler ved en kontinentalseng. En av dem er selve høyden. Siden den har tre madrasser er den naturligvis litt høyere enn alminnelige senger. Resultatet er at man enkelt kommer både inn i og ut av sengen. Man står ikke opp, men man går ut av en kontinentalseng.

Finn den beste kontinentalsengen

En annen ting som er med til å gjøre kontinentalsengene så populære er dens utseende. Den ser både eksklusiv og flott ut, og innbyr nærmest til en fantastisk nattesøvn. Dog er det hele selvfølgelig avhengig av kvaliteten. Nedenfor kan du lese om tre forskjellige kontinentalsenger – det de har til felles er uovertruffen kvalitet og komfort.

Senses Luxkontinentalseng best

→ Les mer om kontinentalsengen

Med denne sengen får du hele sju komfortsoner, som alle omfavner deg og yter en sunn og omfattende støtte. I bunnen av sengen er det en madrass med moderne pocketfjær omgitt av holdbar og elastisk hybridskum. Skummet gjør at du får en behagelig temperatur og god liggeposisjon, fordi skummet puster og ventilerer. Med Senses Lux er du sikret en sikker og behagelig støtte i mange år fremover.

Komfort og ventilasjon

Senses Lux er litt annerledes enn mange andre kontinentalsenger. Fjærmadrassen er oppgradert til å ha hele sju støttende komfortsoner, i motsetning til 5 komfortsoner som er alminnelig. Du får derfor en personlig og mer omfattende støtte i denne sengen i forhold til hva du ville få i en normal kontinentalseng. Skummet som brukes i sengen er produsert i Danmark og er det mest elastiske skummet som produseres der. Skummet er dessuten av den aller beste kvalitet, hvilket som er med til å gjøre madrassen til en ventilerende og støttende madrass med lang holdbarhet.

Smidig hybridskum

De moderne pocketfjærene i madrassens indre tilpasser seg din kropp og dine former. Fjærene er polstret med elastisk og smidig hybridskum som bidrar til at sengen er ventilerende og sunn å sove i. Strukturen i skummet avleder fukt og sprer all overflødig varme videre ut i soverommet.

De tre madrassene

Nederst i sengen finner du rammemadrassen. Dette er selve plattformen for sengen, og i Sensens Lux er  madrassen utstyrt med pocketfjær for å sikre en stabil støtte. Fjærene tilpasser seg din personlige kropp og vekt, og har en solid treramme av 14 cm tykt svensk furu. Fjærmadrassen er det laget som betyr mest for komforten og i tillegg til at pocketfjærene i madrassen tilpasser seg deg, så hjelper hybridskummet med å frakte all unødvendig varme og fukt bort fra madrassen. Dessuten har den to madrasskjerner. Dermed er det mulig for to personer med forskjellige vekt og kroppsfasong å bruke den samme sengen, siden fastheten kan justeres individuelt.

Øverst i Senses Lux finner du overmadrassen. Det er dette laget du har kontakt med hver eneste gang du legger deg i sengen. Overmadrassen i denne sengen har en kjerne på 6 cm, i forhold til en normal på 4 cm. Det gir mer støtte og lengere levetid, og tilpasser seg kropp, temperatur og liggeposisjon bedre. Les mer og bestill Senses Lux her.

Vasa Mayankontinentalseng best i test

→ Les mer om kontinentalsengen

Det blir stadig mer og mer populært med allergivennlige senger og madrasser. I denne sengen får du verdens eneste overmadrass av 100% naturlatex. Til sammen er denne overmadrassen med til å gjøre Vasa Mayan til en allergivennlig seng med sublim komfort.

Solid ramme

Fjærmadrassen er en kontinentalsengs viktigste bestanddel og komfortlag, og her finner du en tykk latex-polstring rundt fjærene i madrassen. Normalt er det 35 med mer latex-polstring, men her får du hele 40 med mer latex-polstring. Dette er for det første med til å gjøre sengen enda mer komfortabel, men den tykke polstringen er også med til å forlenge sengens levetid betydelig. Det er nemlig ikke uten grunn at du får hele 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd på denne kontinentalsengen.

Naturlig og allergivennlig

Overmadrassen er som sagt laget av 100% naturlatex og modellen heter Mayan Green. Det er et naturprodukt og kan derfor anbefales til alle, uansett hvilken allergi man har eller hvor følsom man er. Overmadrassen har et Tencel-betrekk, som inneholder naturlige trefibre og som er like allergivennlig som selve overmadrassen. Dessuten er betrekket med til å avlede ca. 50% mer fukt enn et alminnelig bomullsbetrekk.

Ingen kompromiss

Polstringen i overmadrassen er av latex, akkurat som i fjærmadrassen.  Den er derfor ventilerende og skaper et sunt og temperert soveklima. Mayan Green kommer med en 5 års garanti, hvilket vitner om ekstrem kvalitet. Betrekket leder svette og skitt vekk fra madrassen, som også er med til å forlenge levetiden. Vasa Mayan er helt klart den sengen du bør velge hvis du ikke vil gå på kompromiss med nattesøvnen din. Les mer og bestill Vasa Mayan her.

Anatomic Pulsekontinentalseng

→ Les mer om kontinentalsengen

Hvis du er ute etter en seng i luksusklassen, med uovertruffen komfort og kvalitet, så bør du kikke nærmere på Anatomic Pulse. Sengen er utviklet i samarbeide med ortopediske spesialister og fysioterapeuter. Resultatet er en seng som tar mest mulig hensyn til korrekt støtte, komfort og din kropps anatomi. Denne kontinentalsengen er intelligent, og hvert element i sengen samarbeider med kroppen din for å kunne skape det mest behagelige og avbalanserte søvnklimaet, både når det gjelder temperaturen i soverommet ditt, og ikke minst liggeposisjonen din.

Konstant ventilasjon

Anatomic Pulse har unike ventilerende egenskaper som garanterer en riktig og behagelig temperatur i sengen gjennom hele natten. Under og over pocketfjærene er det installert to separate deler som sørger for en konstant ventilerende strøm av luft.

Rammemadrassen

Rammemadrassen har en høyde på 24 cm. Høyden skyldes at den inneholder fjær i stedet for skum. Disse fjærene er de samme som i fjærmadrassen og du får derfor en dobbeltfjæring. Dette betyr en betydelig forhøyet komfort. Normalt vil man altså ha en kjerne av skum i en rammemadrass, men i tillegg til at det gir en fantastisk komfort, vil en kjerne laget av pocketfjær også være med til å forlenge levetiden på madrassen.

Fjærmadrassen

Selve fjærmadrassen består av en intelligent oppgradering av alminnelige pocketfjær og har derfor det patenterte navnet Anatomic-Pocket®. Den skiller seg fra andre pocketfjær ved å ha hele sju komfortsoner i stedet for fem og er inndelt etter et spesielt ergonomisk mønster.

Overmadrassen

Overmadrassen har innebygde geleperler. Disse geleperlene er med til å senke temperaturen i sengen, i tillegg til å samarbeide med fjærmadrassen. Overmadrassen har en kjerne på 5 cm, som sikrer deg en tykk komfortflate med støtte der du skal ha det. Les mer og bestill Anatomic Pulse her.